Sauna kopen begint bij ZSW Thuisrecreatie

Sauna kopen voor uw ontspanning & gezondheid

Een sauna kopen doet u bij ZSW Thuisrecreatie, een specialist in sauna’s en saunabouw. Wij leveren alleen sauna’s van goede kwaliteit met een lange levensduur. Naast sauna’s in standaard maten kunnen wij u ook van dienst zijn bij uw maatwerk. ZSW levert uw sauna thuis en bouwt deze eventueel ook voor u op. Wilt u liever zelf uw sauna bouwen, dan kunnen wij u goed adviseren en alle benodigde materialen leveren. Kortom een sauna kopen begint bij ZSW Thuisrecreatie!

 

In een Finse sauna wordt de temperatuur van de lucht sterk opgevoerd. Dat gebeurt meestal met een elektrische kachel, maar dit kan ook met een houtgestookte kachel. Tegelijkertijd wordt de luchtvochtigheid verlaagd. Hierdoor ontstaat zogenoemde 'droge' warmte. Een temperatuur tussen de 80 en 100 graden bij een relatieve luchtvochtigheid van 10 tot 20%. Die droge warmte zorgt ervoor dat uw huid en lichaamstemperatuur stijgt, uw hartslag omhoog gaat en u begint te transpireren. Bij een juist en regelmatig gebruik, zorgt de sauna voor een heerlijke ontspanning van lichaam en geest. Daarnaast heeft het een positieve werking op uw gezondheid. Zo kan het onder andere het immuunsysteem en de afweer versterken en wordt het lichaam gereinigd en ontslakt door het uitzweten van afvalstoffen.

 

saunabedje

Een sauna heeft vele voordelen:

Benieuwd naar ons aanbod? neem dan een kijkje in onze showroom. Voor uitgebreid advies kunt u het beste van te voren een afspraak maken, Dan weet u zeker dat wij voldoende tijd voor u hebben.

Met een sauna van ZSW Thuisrecreatie kunt u thuis heerlijk genieten en ontspannen

Met een sauna thuis, kunt u zo vaak u wilt heerlijk genieten van de behaaglijke warmte in uw eigen traditionele of infrarood sauna.

ZSW Thuisrecreatie levert en bouwt sauna’s en infraroodcabines in diverse standaardmaten, maar daarnaast leveren wij maatwerk sauna's in elke gewenste afmeting. Wij leveren en bouwen saunacabines in diverse houtsoorten, voor zowel binnen als buiten. Voor maatwerk ben je bij ZSW Thuisrecreatie op het goede adres. Denk hierbij aan een sauna onder een schuin dak, een sauna in afwijkende vormen of een compleet ingebouwde sauna in uw badkamer waarvan u alleen de glazen deur ziet en de rest van de buitenkant betegeld is.
Neem nu contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. 

Uw sauna zelf bouwen? ZSW adviseert en levert!

Wilt u uw sauna zelf bouwen? ZSW kan u adviseren over de bouw. Daarnaast leveren wij u alle benodigde materialen, zoals:

Kortom alles wat u zoekt voor uw sauna vindt u bij ZSW Thuisrecreatie!

Hieronder een aantal modellen uit ons assortiment. Maar wij leveren uiteraard vele andere modellen en afmetingen. U bent van harte welkom in onze showroom voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Voor uitgebreid advies kunt u het beste van te voren een afspraak maken, Dan weet u zeker dat wij voldoende tijd voor u hebben.

Vanaf € 4.999,-
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Sauna populier de luxe
Sauna populier de luxepopulier deluxepopulier deluxepopulier deluxeafmetingen sauna populier de luxe

Het hout

Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardig populierhout voor onze sauna's. Populierenhout is een heldere, witachtig hout, dat zijn heldere kleur zelfs na meerdere jaren behoudt. Het is zacht en hoort met een vochtgehalte van ten hoogste 15% tot de lichte Centraal-Europese houtsoorten, maar heeft tegelijkertijd ook een hoge weerstand en een hoge slijtvastheid.

Saunakachel Harvia Cilindro

Met dit model bieden wij u een saunakachel aan die in Finland wordt geproduceerd, het land waar de sauna oorspronkelijk vandaan komt. Met het model Cilindro van Harvia beleeft u een echte Finse opgieting. De grote hoeveelheid stenen zorgt voor een ultieme sauna belevenis. De Cilindro heeft een stenenkamer met een stalen rooster aan de buitenkant. Door water zijdelings langs de kachel of direct over de stenen toren te laten stromen, bepaalt u zelf de temperatuur (van lekker warm tot erg heet). Op die manier kunt u de kachel in een kleine ruimte gebruiken en tegelijkertijd genieten van de vele voordelen die de grote hoeveelheid stenen biedt. De kachel neemt niet veel ruimte in beslag doordat de banken direct ernaast geplaatst kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat u flexibel bent met de planning van uw sauna.

De regelaar EOS D1

Bij dit model maken wij gebruik van een regelaar van EOS. Deze geautomatiseerde regelaar met een 24-uurse tijdsaanduiding is erg betrouwbaar en wordt in Duitsland vervaardigd. U kunt temperaturen tussen 40 en 115 graden instellen. Het model D1 heeft bovendien een automatische functie die de opwarmtijd beperkt. Op het display wordt de temperatuur en de resterende tijd aangegeven. Voor uw eigen veiligheid is een kinderslot en een temperatuur limiet ingesteld. De regelaar kan zijdelings aan de buitenkant van de sauna, aan een muur of half in een muur gemonteerd worden. De sauna is reeds voorzien van alle kabelkanalen die nodig zijn en u bepaalt zelf waar het paneel wordt geplaatst.

 

Door ons modulair systeem met een elementbreedte van 600mm van de wanden en van het dak (dit geldt niet voor de glazen voorkant), kan deze sauna snel en eenvoudig worden opgesteld.

 

*Het aantal en de grootte van de gebruikte achterwand-elementen kunnen afwijken van de illustratie, afhankelijk van de gewenste grootte.

 • aantal personen
  • 1 tot 2 personen
 • afmetingen (lengte x breedte x hoogte)
  • 1420mm x 1030mm x 1930mm
 • glasdikte
  • 10mm dik esg veiligheidsglas (deur 8mm)
 • inclusief
  • thermometer + zandloper, opgietemmer + scheplepel, digitaal bedieningspaneel
 • kachel
  • 6.8kw harvia cilindro saunakachel
 • klimaatregeling aanwezig?
  • ja
 • materiaal
  • hoogwaardig licht populier (echt hout)
 • saunabank aanwezig?
  • ja
 • verlichting
  • achtergrondverlichting, plafondverlichting met kleurlicht
 • wanddikte
  • 45mm (incl. isolatie). hierdoor zijn hogere temperaturen bij een gering stroomverbruik mogelijk. tevens wordt de warmte langer in de cabine gehouden.
.

Neem contact met ons op!

 • Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring
 • Wij hebben een breed assortiment
 • Wij leveren maatwerk
 • Wij bouwen het zwembad of sauna voor u of begeleiden u bij het zelf bouwen
 • Kwaliteit voor scherpe prijzen
 • Eigen technische dienst.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een zwembad, sauna of jacuzzi? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   

  golf blauw